MÓDNA LÍNIA MLADÝCH v Prešove

MÓDNA LÍNIA MLADÝCH v Prešove 2010
MÓDNA LÍNIA MLADÝCH v Prešove 2010

Úspech SPŠO v podobe 1. a 3. miesta na celoslovenskej súťaži s medzinárodnou účasťou

V poradí 5. ročník súťaže mladých módnych tvorcov, konajúci sa tradične pod záštitou MŠ SR v priestoroch PKO Čierny Orol v Prešove, poskytol znova aj nám možnosť zúčastniť sa a zároveň nazrieť za hranice módnej reality. Móda je totiž iluzionistka, putujúca na krídlach fantázie , ktorou sa nechávame unášať, avšak my, odevní dizajnéri, ju aj tvoríme. Do stĺpca našich úspechov si v našom diári môžeme s hrdosťou znova zapísať ďalšie úspechy v oblasti módnej tvorby – 1. a 3. miesto. V silnej konkurencii 19 zúčastnených škôl zo Slovenska i z Českej republiky sme sa znova presadili, a to hneď v dvoch kategóriách. V kategórii Doplnky sme vsadili na hravosť, čistý dizajn, farebnosť doplnku, ktorý je neodmysliteľnou súčasťou odevu. Tentokrát sme vniesli do kategórie nový vietor v podobe klobúkov, ktoré nás vyniesli na najvyšší piedestál v kategórii a získali sme s nimi úžasné 1. miesto. Autorom kolekcie bola modelová dielňa študentov 3.E odboru odevný dizajn.

V kategórii Voľná odevná tvorba sme zabodovali kolekciou Loko Bongo Richarda Vlčeka, Lucie Krosnerovej a modelovej dielne 2. E triedy, ktorá v najpočetnejšie zastúpenej kategórii obsadila 3. miesto. Na celú súťažnú prehliadku dohliadala odborná porota, ktorej členkou bola aj módna návrhárka Veronika Gall a ďalšie osobnosti z oblasti módy, spoločenského a kultúrneho života.

Adresa: Sov. hrdinov 369/24
               Svidník 089 01
Tel.: 054/ 788 1810
Fax: 054/ 788 1812
E-mail: skolaspssvidnik.sk
© 2010 SPŠ Svidník|Na celý obsah webovej stránky sa vzťahujú autorské práva. Jeho ďalšie šírenie, kopírovanie alebo iné použitie je možné len s písomným súhlasom SPŠ Svidník.
Realizácia © 2010 GRAND-STUDIO - tvorba webových stránok a počítačová grafika